All Hallows Eve

Halloween het feest uit Amerika, bekend van de uitgesneden pompoenen en verkleed langs de deuren, maar waar staat Halloween eigenlijk voor?

Betekenis van All Hallows Eve oftewel Halloween:
De avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. 

"De favoriete film van mijn mini is inmiddels al een heel jaar de film Hocus Pocus. Deze Disney klassieker staat hier inmiddels al een heel jaar op repeat, ik moet zeggen ik vind het niet erg, dit zeker 1 van mijn all time favo films. In deze film leggen de Sanderson sisters uit dat het 31 oktober All Hallows Eve is nu beter bekend als Halloween".  

Deze film inspireerde mij samen met onze mini die Halloween en heksen fantastisch vind om items te maken rondom het Halloween thema. Deze items shop je tijdelijk en zijn in beperkte oplage beschikbaar. Shop hier

Leuk weetje; De film Hocus Pocus is gebaseerd op echte personen, mannen en vrouwen die werden beschuldigd van Hekserij. Deze heerlijke film is te kijken op Disney+

Film Disney Hocus Pocus

Waarom trick or treat?
Omdat de Keltische wijsgeren, de druïden, de goedheid van de Kelten wilden testen en omdat anderen van de gastvrijheid wilden profiteren, begonnen groepen mensen verkleed als geesten en spoken van deur tot deur te trekken en te smeken om eten. Kregen ze er geen, dan voorspelden ze onheil.